Conținut parțial fals: Vaci canulate, prezentate drept noua invenție a industriei de lactate 


Un video care prezintă o vacă cu o canulă în abdomen, este prezentată, într-o postare, ca ECO Vaca, o nouă invenție a industriei de lactate din Uniunea Europeană. Postarea a fost făcută pe 9 iulie și a strâns, până acum, peste 1,2 milioane de vizualizări. 

“Doamne fereste, oamenii s-au satanizat, pur si simplu!

Au intervenit si asupra normalitatii animalelor.. Interventii demonice asupra Creatiei lui Dumnezeu..

ECO-VACA e cornuta care nu mai are nevoie să mănânce pe gură, căci primeste tot ce are nevoie direct in stomac. Este posibil asa ceva?? DECI: bietul animal nu mai mesteca, nu mai mananca, mancarea nu ii mai ajunge in intestin, nu mai balega. Mancarea doar i se baga in stomac si peste x ore i se scoate din stomac, si laptele din uger i se trage.

(…)

Cum sa ii faci tu, UNIUNE EUROPEANA SATANIZATA, gaura in abdomen, ca asa vrei tu, sa ajungi la ECO? FARA GAZE DE ANIMAL SI FARA FECATII? CA ASA VREI TU? Se cheama satanizarea omului, asta!

Ciclurile de existență sunt astfel simplificate, nu numai ca nu mai are nevoie de iarba, putându-i-se introduce tot aportul nutrițional direct in stomac si extrage tot deșeul înainte de a ajunge în intestin, reducandu-se altfel coeficientul de CO2.

Practic, vaca nu mai produce balegă, nu mai defechează!!!, dar, fiind vulnerabila la infectii, eco-vaca trebuie tinuta sub medicatie stricta (“strict legiferata” de UE), sistemul ei imunitar este strict inhibat artificial, pentru a nu respinge viitoarele implanturi.

(…)

Aceasta este biata ECO-VACA, Emmentaler-ul elvețian, “autentic” ASA SE PRODUCE ..Acesta este NOUL TIP DE “FARMING”, fermele noii lumi… AȘA SE OBȚINE LAPTELE ELVEȚIAN, GERMAN SAU CEL FRANȚUZESC, BRÂNZA FRANȚUZEASCĂ, faimoasa brânză elvețiană EMMENTALER

Ca să înțelegem de unde vine laptele “ECO” Occidental și DE CE NI SE VA INTERZICE CREȘTEREA ANIMALELOR PROPRII, autogospodărirea si independența.

ACUM ÎNȚELEGEȚI DE CE TREBUIE SĂ CUMPĂRĂM NUMAI DE LA ȚĂRANII ROMÂNI?

SI branza si laptele din supermarketuri, o sa ma uit de acum pe ambalaje, daca nu e produsa in Romania, eu nu mai cumpar nimic.”

Video-ul orginal a fost produs de Euronews, în 2014, și prezenta modul în care cercetătorii de la institutul Agroscope, situat în Grangeneuve, Elveția, documentează funcționarea rumenului (primul stomac al vacii din cele patru), ce bacterii se dezvoltă, ce hrană e cea mai potrivită pentru o producție bună de lapte. Nu era vorba de o procedură aplicată pe scară largă, ci doar în cercetare, pe 14 vaci incluse în studiu.

Canularea este, de fapt, o procedură chirurgicală folosită de multă vreme în medicina veterinară. Este o metodă extrem de eficientă pentru ca o vacă sănătoasă să doneze floră bacteriană pentru o altă bovină, care suferă de o boală stomacală. În termeni de specialitate, este denumită transfaunare. ”Școala noastră veterinară are întotdeauna o vacă fistulată (…) S-a demonstrat că rata de recuperare și revenirea la apetit și producția de lapte este mult mai mare, dacă se restabilește flora intestinală”, a declarat dr. Brian Aldridge, profesor clinic și specialist în medicina internă a animalelor mari la Colegiul de Medicină Veterinară din Illinois, citat de revista de specialitate Modern Farmer (2014).

Povestea unei vaci canulate încă din 2002 a apărut și în Business Insider.

Ulterior, metoda a fost aplicată, tot experimental, și în Franța. O organizație de protecție a animalelor a publicat o anchetă, cu imagini filmate în perioada februarie – mai 2019, în stația experimentală Sourches, aparținând grupului agro-industrial Avril, situată în orașul Saint-Symphorien, în Sarthe. 

În apărarea metodei experimentale au venit veterinari și cercetători din toată lumea, care au explicat că tehnica este una aplicată încă din anii 30 și că nu afectează pe termen lung animalul.

Jamie Newbold, director științific la Colegiul Rural din Scoția a declarat, pentru BBC, în 2019, că studiul stomacului vacilor este important, dacă vrem să „maximizăm producția de alimente și minimiza gazele cu efect de seră”.

Există trei moduri de a studia stomacul unei vaci – prin utilizarea mostrelor de vaci decedate, a unui tub de stomac sau prin canulare.

Profesorul Newbold a explicat că procedeul de canulare oferă acces direct la stomacul vacii, cunoscut sub numele de rumen, „astfel încât oamenii să poată preleva mostre”. El a spus chiar că metoda este folosită mai rar acum, decât în trecut: „Devine din ce în ce mai puțin popular, pentru că există modele de laborator ale rumenului. Sunt din plastic, dar imită fermentația la o vacă”.