FALS | Cancerul se vindecă în câteva zile, înșelătoria Coldwell


Pagina Doctorul Zilei a postat un link către un articol de pe pagina oficială a publicației cu același nume. Textul care introduce postarea e același cu titlul articolului. 

Un renumit medic american șochează lumea medicală: orice formă de cancer se poate trata în doar câteva săptămâni!”

Foto: captură Facebook

Articolul publicat pe pagina de internet Doctorul Zilei, pe 2 noiembrie, este o compilație de texte, unele cu sursa publicată, altele fără.

Foto: captură doctorulzilei.ro

Mare parte din informațiile cu titlu general, din partea introductivă, despre cancer și modul în care se formează tumorile în corpul uman, au fost preluate din articolul dr. Cătălin Costovici, Medic Primar Oncologie Medicală, publicat în urmă cu câțiva ani, pe pagina doc.ro, fără a se menționa, însă, sursa

Restul articolului preia prima parte dintr-un videoclip vechi de 10 ani, în care  Leonard Coldwell, un negaționist al medicinei moderne, discută cu administratorul unui canal de YouTube care promovează tratamente alternative, despre cancer și diverse tratamente. Coldwell susține în interviu că orice formă de cancer se poate vindeca și că există mai multe metode. 

Prima terapie menționată ar fi reglarea PH-ului, iar a doua, administrarea de doze mari de vitamină C.

“Din experienta mea, orice cancer se poate vindeca între 2 și 16 săptămâni.(….)

În momentul în care scapi de starea acidă (acidoza) și toxicitate internă, în momentul în care corpul devine alcalin și îmbogățit în oxigen prin adoptarea unei diete crude vegale și a sucurilor verzi bogate în clorofilă, bogate în calciul bun și minerale, deci în momentul în care corpul tău ajunge la alcalinitate, atunci cancerul este stopat. Poate dura câteva zile sau câteva săptămâni, dar acesta va fi oprit.

Aduci corpul la un pH vindecător, pH-ul sângelui sănătos trebuie să fie ușor alcalin, la valoarea de 7,36 dar în faza de vindecare, el trebuie să fie mai alcalin, în jur de 7,5.

(….)

Unii medici din Europa folosesc injecții (intravenoase) cu Vitamina C. În jur de 100cc (100 ml) de trei ori pe săptămâna, iar în unele cazuri mai des. Și din experiența mea, cancerul sau tumorile au dispărut chiar și în două zile. Vitamina C este un puternic vindecător și ajută și în majoritatea afecțiunilor inimii, dar din păcate, vitamina C va începe să fie un remediu dat numai pe rețetă și de formă sintetică, la fel ca și vitamina E”. – Leonard Coldwell

Autorul dietei alcaline de echilibrare a PH-ului a fost încarcerat

Dieta alcalină presupune echilibrarea PH-ului organismului prin dietă și eliminarea din consum a alimentelor care formează acizii ce ar dăuna sănătății. Autorul teoriei, Robert Young, a fost încarcerat în 2017 pentru practică medicală fără licență. Anul acesta a fost arestat din nou și este din nou judecat pentru aceleași acuzații. 

Doar că teoria sa are mulți adepți, multe celebrități fac reclamă unui regim de viață care, susțin aceștia, îi menține sănătoși și la o greutate normală. 

Dincolo de declarațiile unor falși medici, rolul dietei alcaline în lupta cu cancerul a fost subiectul unor studii științifice adevărate. Cercetătorii au descoperit că nu există beneficii reale directe pentru bolnavii de cancer dacă adoptă o astfel de dietă. Inclusiv Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a respins dieta alcalină ca formă de tratament a bolii. 

Un rezumat al studiilor pe dieta alcalină, aplicat mai multor boli, a fost publicat într-un articol de specialitate, pe site-ul dedicat Medical News Today.

Administrarea de Vitamina C

Teoria privind posibilele beneficii aduse de administrarea de doze mari de vitamina C bolnavilor de cancer a fost lansată cu mai bine de 50 de ani în urmă, de chimistul premiat cu Nobel, Linus Pauling. Teoria sa a fost testată de-a lungul anilor de specialiști care, însă, au ajuns la concluzii diferite. 

Cel mai cunoscut studiu care infirmă ipoteza a fost realizat de clinica Mayo din Statele Unite. 

Nu există încă nicio dovadă că vitamina C singură poate vindeca cancerul, dar cercetătorii studiază dacă ar putea crește eficacitatea altor tratamente împotriva cancerului, cum ar fi chimioterapia și radioterapia, sau ar putea reduce efectele secundare ale tratamentului –  studiu Mayo Clinic

Alte colective de cercetători au ajuns, însă, la alte concluzii. Din studiul publicat, în 2021, de o echipă de medici olandezi în Journal of Experimental & Clinical Cancer Research reiese că utilizarea de doze mari de vitamina C, administrate intravenos, ar putea aduce beneficii în tratamentul bolnavilor de cancer:

”În concluzie, există un număr mare de dovezi care sugerează că VitC, atunci când este administrat intravenos și în doze mari, are proprietăți puternice de citotoxice selective împotriva cancerului, de sensibilizare a terapiei cancerului și de reducere a toxicității.

Prin urmare, VitC în doze mari are potențialul de a extinde gama terapeutică de radio-, chimio- și terapii țintite, precum și eficacitatea acestora. (….)

Având în vedere modul în care implementarea unei doze mari de VitC poate fi o descoperire în tratamentul pacienților cu cancer cu prognostic slab și cu puține opțiuni de tratament disponibile, este corect să concluzionăm că este necesară o examinare clinică ulterioară a acestei modalități de tratament promițătoare și netoxice a cancerului”. 

Așadar, cercetătorii recunosc că este nevoie de studii clinice ulterioare pentru demonstrarea acestei teorii. Mai ales, metoda ar fi complementară tratamentului chimio sau radioterapeutic. În plus, cercetătorii nu sugerează în niciun fel că vitamina C ar putea vindeca un pacient de cancer într-un timp limitat.

Cine este Leonard Coldwell?

Pe numele său adevărat Bernd Klein, Leonard Coldwell nu este doctor în medicină clasică, ci naturopat, așa cum stau mărturie diplomele publicate chiar de el, pe pagina oficială de internet. 

Născut în Germania, s-a mutat la un moment dat în America și și-a schimbat numele. Presa de limbă germană îl numește impostor și îl acuză de șarlatanie.

Adept al teoriilor conspirației, Leonard Coldwell a declarat, de exemplu, că virusul care provoacă Covid-19 a fost creat artificial, doar pentru ca populația să poată fi cipată. Declarațiile sale pe această temă, într-un interviu publicat de YouTube, au fost analizate de site-ul de verificare a informațiilor https://factcheck.kz (analiză preluată și de Poynter Institute) și etichetate ca false, iar video-ul a fost șters de pe platformă.

De altfel, pe pagina sa de internet apar diverse articole care fac referire la alte teme predilecte ale conspiraționiștilor – 5G, Chemtrails, microciparea populației, vaccinul antiCovid. 

Unul din 3 articole despre cancer de pe internet conține informații false

Mai multe studii realizate de echipe de medici din SUA au scos la iveală date îngrijorătoare. Unul din 3 articole despre cancer, disponibile pe internet și pe platformele sociale, conține informații false și cu potențial periculos pentru bolnavi. 

Când am efectuat studiul, nu eram sigur la ce să mă aștept. (…) Temerile mele au fost confirmate atunci când datele au sugerat că multe articole distribuite pe rețelele de socializare conțin dezinformări cu potențial periculos. Descoperirea surprinzătoare a fost că acest tip de informații sunt mult mai accesate decât informațiile reale și sigure”, a declarat Skylar Johnson, profesor asistent în cadrul Departamentului de Oncologie Radiațională de la Institutul Huntsman Cancer al Universității din Utah și autor principal al studiului, pentru Medical News Today.

CONCLUZIE – Declarația lui Leonard Coldwell că orice cancer se poate vindeca în câteva zile este FALSĂ.