Dezinformări rețele sociale
Data postării: 08.08.2022
www.factual.ro
DEZINFORMARE | O presupusă metodă contra mirosurilor neplăcute din toalete încalcă recomandările contra poluării apelor

Un articol despre un truc privind combaterea mirosurilor care pot apărea în locuințe încurajează deversarea de uleiuri în sistemele publice de canalizare, fapt care contravine atât recomandărilor operatorilor de apă-canal, cât și celor de mediu.

De ce se toarnă ulei de floarea soarelui în toaletă: minunați-vă de efect –>> 𝗩𝗘𝗭𝗜 𝗜𝗡 𝗣𝗥𝗜𝗠𝗨𝗟 𝗖𝗢𝗠𝗘𝗡𝗧𝗔𝗥𝗜𝗨” este titlul articolului distribuit în ultimele 24 de ore de mai multe pagini ori grupuri în limba română, printre care: România e frumoasă,Simpaticul, Obiectiv Online, Zodii România, Promovăm România, Satele din România,Zile de Nastere, Frumusetile României, Romania9, Departe de Casă, România frumoasă, Împreună promovăm România.

Este necesar să scurgeți apa din toaletă și să turnați în ea 3-4 linguri de orice ulei de floarea soarelui. Aceeași procedură trebuie făcută și cu chiuveta, chiuveta și cada. Turnați 1-2 linguri de ulei. […] Faptul este ca pelicula de ulei de la suprafata apei previne evaporarea ei naturala si astfel sigiliul de apa va ramane. Adică mirosurile din canalizare nu vor pătrunde în apartament”, se arată în textul articolului citat.

În realitate, nu doar că la contactul cu aerul, uleiul începe să se descompună și să genereze mirosuri de rânced după o anumită perioadă, însă deversarea acestuia creează mari probleme în epurarea apelor uzate și implicit pentru mediu.Potrivit Oil Care Campaign (nr. – Campania Atenției la Ulei), o inițiativă comună între autoritățile de reglementare a mediului din Marea Britanie, organizații profesionale și industrie, un litru de ulei poate contamina 1 milion de litri de apă. Mai mult, uleiul este toxic și dăunător plantelor și animalelor și o amenințare pentru habitatele lor.

Cât privește dificultatea epurării apelor contaminate cu uleiuri, inclusiv Apa Nova, operatorul de apă-canal al Capitalei, a lansat recent o campanie de conștientizare, care subliniază că, odată aruncat în canalizare, uleiul generează mirosuri neplăcute, conductele se deteriorează mai ușor, crește riscul de blocaje în rețeaua de canalizare și apa potabilă este poluată.

În Statele Unite, deversarea uleiurilor vegetale și a celor animale se supune aceleiași reglementări ca și petrolul, pentru că daunele potențiale provocate mediului sunt similare. Efectele de mediu, printre care toxicitatea, distrugerea priviziilor de hrană animală și a habitatelor naturale și mirosurile râncede, sunt descrise pe larg de Agenția Americană de Protecție a Mediului.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.