Dezinformări rețele sociale
Data postării: 18.12.2024
www.factual.ro
FALS | Ar fi început „eutanasierea” celor vaccinați împotriva COVID-19

Recent, o postare dar și un videoclip al paginii de Facebook „Aurelian Live 6”, în care se discută despre un caz din Canada, unde  un bărbat din Ontario a fost eutanasiat în urma vaccinării împotriva COVID-19.

 

Conform paginii, bărbatul în cauză ar fi cerut autorităților canadiene eutanasierea, după ce  ar fi reclamat un „sindrom post-vaccinare anti-COVID19”. Postarea mai susține că autoritățile au  acceptat cererea. În plus, mai sugerează că eutanasierea vaccinaților împotriva COVID-19 începe să devină o practică comună în Canada.

 

„Dragă Haiducime NEsupusă, în Canada s-a ajuns la eutanasierea celor bușiți în urma înțepării anti-karkakalak (n. r. COVID-19) global.

 

ALEGEȚI ÎNȚELEPT„

 

Ca sursă pentru afirmații, este prezentat un articol al publicației National Post.

 

Am verificat și într-adevăr, articolul menționează acest caz. Însă, important de precizat este că pacientul avea un istoric medical care cuprinde tulburările mintale, precum depresie, anxietate sau sindrom de stres post-traumatic.

 

Acest aspect a fost omis de pagina Aurelian Live 6.

 

Eutanasierea în Canada

 

Moartea prin asistență medicală este legală în Canada. Aceasta constă în administrarea de către un cadru medical a unui medicament ce va provoca moartea, procesul trebuind să fie fără durere pentru persoana care alege moartea prin asistență medicală, conform Guvernului Canadian.

 

De asemenea, persoanele care doresc să aibe parte de aceste servicii trebuie să își ofere în mod clar consimțământul, fără a fi presate din exterior.

 

Pentru a putea beneficia de un astfel de serviciu, persoana care apelează la moartea prin asistență medicală trebuie să îndeplinească următoarele cerințe, cumulativ:

 

  •  să fie eligibil pentru servicii de sănătate finanțate de o provincie, teritoriu sau de guvernul federal canadian
  • să aibă cel puțin 18 ani și să aibă competență psihică de a lua decizii privind propria sănătate
  • realizarea unei cereri voluntare de asistență medicală la moarte

(solicitarea nu poate fi rezultatul presiunii sau influenței exterioare)

  • să dea consimțământul informat pentru a primi asistență medicală la moarte

 

  • să sufere de o condiție medicală gravă și netratabilă, iar ca starea avansată de degradare să nu poată fi inversată
  • să experimenteze suferință fizică și mentală în urma bolii de care persoana suferă

Important de menționat este faptul că persoanele care doresc eutanasierea, dar suferă doar de o boală psihică, nu sunt eligibile pentru acest serviciu până în anul 2027, când vor intra în vigoare noile reguli privind moartea prin asistență medicală.

 

Cazul bărbatului eutanasiat în urma vaccinări COVID-19

 

Cazul despre care se discută în postările paginii Aurelian 6 Live este un caz din Canada, unde un bărbat în jur de 40 de ani din provincia Ontario a primit asistență medicală pentru moarte.

 

Presa din Canada citează un raport realizat de evaluatorii comitetului care a analizat mai multe cazuri de eutanasiere asistată – MDRC (MAiD Death Review Commitee) și care au ajuns, în urma autopsiei, la concluzia că individul suferea de tulburare simptome somatice (n.r. somatice=care afectează corpul) post vaccinare împotriva COVID-19, dar și de tulburare de stres post-traumatic și tulburare depresivă, arată  raportul acestora  (pag. 17)

 

Bărbatul „a experimentat suferință și declin funcțional în urma a trei vaccinări împotriva SARS-Cov-2.”, mai arată raportul.

 

Înainte ca acesta să fie consultat de evaluatorii MAiD – Medical Asisstance in Death – comisia care i-au acceptat solicitarea de a fi asistat pentru eutanasie, bărbatul a fost consultat de mai mulți specialiști, însă nu s-a găsit niciun diagnostic unanim acceptat pentru condiția sa. În plus, pacientul a avut un istoric privind sănătatea mentală, incluzând depresia sau experiențe traumatice.

 

Bărbatul avea, de asemenea, tendințe sinucigașe, fiind internat la secția de psihiatrie de două ori, arată același raport. Psihiatrii care l-au consultat au ajuns la concluzia că el ar suferi de tulburare de adaptare, depresie cu posibile simptome psihotice și  anxietate/tulburare de simptome somatice.

 

Evaluatorii MAiD au ajuns, înaintea morții asistate a individului, la concluzia că cel mai probabil diagnostic pentru declinul funcțional sever al pacientului ar fi un sindrom post-vaccinare, în conformitate cu sindromul de oboseală cronică.

 

Totuși, raportul comisiei care a studiat ulterior întreg cazul morții asistate ridică semne de întrebare cu privire la diagnosticul de „sindrom post-vaccinare”, experții din Comisie arătând că nu se cunoaște ca o astfel de afecțiune „nerecunoscută în trecut în medicină” să fie considerată o afecțiune incurabilă. (pag. 19)

 

Comitetul atrage atenția că există o cunoaștere medicală limitată referitoare la un astfel de sindrom.

 

Deși diagnosticul dat de evaluatorii MAiD, cât și modul în care au procedat aceștia  în cazul bărbatului se încadrează în cerințele legale, spun membri comitetului MADR în concluzie, aceștia recomandă ca pe viitor să existe o colaborare între mai multe arii ale medicinei pentru a putea da un diagnostic cât mai relevant, având în vedere că individul suferea și de anumite afecțiuni psihice.

 

Cazul prezentat mai sus nu reprezintă o practică comună, așa cum sugerează Aurelian Live 6, ci un caz particular. Cazul bărbatului este singurul din raportul menționat anterior care are o legătură cu vaccinarea anti-COVID19.


Concluzie


Afirmațiile paginii Aurelian Live 6 sunt false: Nu există o practică de eutanasiere a vaccinaților anti-Covid19, iar în prezentarea cazului, pagina omite faptul că bărbatul eutanasiat suferea de tulburări psihice.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.