Un utilizator Facebook a încărcat un videoclip în care apare republicanul statului Tennessee Scott Cepicky, spunând că „Universitatea din California a perfecționat abilitatea de a insera vaccinuri în salata verde, roșii și tutun”. (Min 0:06)
Utilizatorul adaugă textul:
„Globaliștii sataniști și psihopați , sunt disperați să ,,vaccineze,, lumea!
Proiect de lege introdus pentru vaccinul în salată verde, roșii verzi și tutun!!!
Unde? A-merika !”
Universitatea din California a publicat un document, în septembrie 2021, în care scrie că „viitorul vaccinurilor ar putea fi reprezentat de mâncatul unei salate verzi și nu de o înțepătură în mână”. Documentul spune că această metodă ar utiliza tehnologia ARN și ARN mesager, la fel ca în vaccinurile împotriva Covid-19. Însă documentul spune că se fac experimente legat de acest subiect, pe salată verde și spanac, așadar fără ca metoda să fie pusă în practică.
Studiul dezvoltat de universitatea americană nu a avut, însă, succes. Într-o declarație de presă din partea universității, oferită pentru Newsweek în februarie 2024, se arată că această tehnologie nu s-a dovedit nici măcar posibilă – cu atât mai puțin eficientă.
„Abilitatea de a reproduce vaccinuri ARNm în plante este o tehnologie care nu a fost demonstrată cu succes, nici la scară de laborator și nici comercială”, au declarat reprezentanții universității. „Fezabilitatea sa este încă testată și tehnologia nu există încă”, au mai spus aceștia.
Există mai multe studii care urmăresc introducerea de vaccinuri în alimente, precum vaccinul anti Covid-19. Însă, niciunul dintre acestea nu este implementat nicăieri. Sunt doar la stadiul de experiment și nu au încă rezultate concludente.
În 21 februarie, Camera Reprezentanților din Tennessee a adoptat un proiect de lege, HB1894, privind etichetarea alimentelor, proiect susținut de Scott Cepicky. Votarea a fost precedată de o audiere, unde republicanul și-a exprimat argumentul, care susține necesitatea acestei legi (de unde a fost preluat și acest fragment).
Acest proiect de lege impune, așadar, etichetarea alimentelor care conțin un vaccin. Însă proiectul nu se aplică, în acest moment, niciunui produs, pur și simplu pentru că nu există pe piață astfel de alimente.
Tennessee General Assembly Fiscal Review Committee a publicat un document care arată că această lege are un impact zero.
„Bazat pe informația oferită de Departamentul Agriculturii (DOA), legislația propusă nu va afecta programele de inspecție și eșantionare a produselor alimentare, deoarece nu se cunoaște nici o testare a acestor vaccinuri în alimente și nu se cunoaște niciun laborator care să facă o astfel de analiză. Așadar, nu este estimat niciun impact de către operațiunile Departamentului Agriculturii”.
Acest fact-check este produsul exclusiv al efortului echipei Factual. Într-o lume plină de dezinformări, ne bucurăm să putem contribui la informarea corectă a publicului.
AJUTĂ-NE SĂ FACEM MAI MULTSEO optimized by sem.ro SEO agency.