Dezinformări rețele sociale
Data postării: 02.01.2024
www.factual.ro
FALS | Urmele lăsate în atmosferă de avioane nu le dăunează bebelușilor

Un clip video în care sunt filmate urmele lăsate în atmosferă de avioanele cu reacție sugerează că din avioane s-ar împrăștia substanțe toxice, care le dăunează mai ales copiilor mici. Scopul urmărit de „oculta mondială” ar fi împiedicarea înmulțirii populației. Imaginile sunt însoțite de următorul text: 

Oculta mondială nu vrea ca tu să știi asta!”.

Vocea de pe videoclip spune:

„Ați crezut că mi-s prost, că vorbesc tâmpenii? De o săptămână micuțul meu vomită noaptea și are diaree! O grămadă din zona noastră, copii, de la școală, cât și de la grădiniță, vomită și au diaree. E clar că au treabă cu copiii! Au aruncat iară ceva în aer… mă, și mi-a zis un prieten foarte bun, de credință, sâmbătă: Valentine, nu mai ieși noaptea, după ora 22 afară, că atunci se dă! Micuțul meu… diaree, vomitături! Când m-am dus la farmacie să iau medicamente, (…) doamna a zis: Fetița mea a vomitat de 40 de ori și acum are diaree! Clar că au treabă cu copiii! Dar voi nu vreți să înțelegeți! Cu copiii noștri au treabă, că pe noi ne vede că nu ne mai poate manipula, vede că nu ne-or putut prinde cu vaccinul, că românul s-o deșteptat, și acum ce-or zis?! Bă, hai să avem treabă cu copiii! Vor să bage ceva ser la copii să nu se mai procreeze, să le moară stegulețul, să nu aibă destulă spermă, fetele.. la fel, să nu mai poată să facă copii, să nu se mai înmulțească planeta!”.


***Factual.ro a publicat o serie de articole despre urmele de condensare lăsate în atmosferă de avioanele cu reacţie (aici, aici, aici, aici, aici și aici)


În cadrul acestor verificări, informațiile oficiale și specialiștii în domeniu au arătat că urmele lăsat în atmosferă de motoarele avioanelor cu reacție se numesc CONTRAILS și sunt vapori de condensare (în principal vapori de apă) expulzate de motoarele avioanelor care, atunci când se amestecă cu aerul mai rece, duc la formarea cristalelor de gheață. 

“Urmele de condensare” se formează atunci când gazele (în principal vapori de apă) care părăsesc motorul avionului se amestecă cu aerul mai rece din mediul înconjurător ceea ce duce la formarea cristalelor de gheață. În funcție de caracteristicile mediului înconjurător, “urmele de condensare” pot fi observate pentru un timp scurt sau pentru perioade mai lungi. Altfel, dacă aerul este foarte uscat, atunci cristalele de gheață se vor transforma în vapori de apă iar “urmele de condensare” vor dispărea în câteva minute. Dacă în schimb avionul trece printr-o regiune în care aerul este umed atunci “urmele de condensare” vor avea un timp de viață mai mare iar în timp lățimea lor va crește.a explicat, pentru Factual.ro, cercetătorul științific Bogdan Antonescu.

Referitor la informațiile furnizate de utilizatorul Facebook despre clase de copii care acuză episoade de diaree și vărsături, acestea pot fi cazuri izolate și nu grave. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași și cei ai Inspectoratului Școlar Județean Iași au transmis că nu au fost sesizate cazuri de gastroenterite sau enterocolite acute în grădinițele sau școlile din județ. 

„În ultima perioadă de timp nu au fost raportate cazuri de enterocolite sau viroze digestive. Din ce ştim, nu au fost probleme de acest gen”, a declarat, pentru Factual.ro, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu.

Chiar dacă, în ultimii cinci ani, în România s-au născut mai mai puţini copii, la nivel european rata fertilităţii a crescut

La începutul anilor 2000, în Uniunea Europeană rata de fertilitate a dat semne de creştere până în 2010, când înregistrată o valoare de 1,57. Ulterior, pentru o perioadă de trei ani, această rată a scăzut la valoarea de 1,51, după care a înregistrat o nouă creştere, ajungând în 2016 la 1,57. Până în 2020 a avut loc o nouă scădere (1,50), pentru ca în anul următor valoarea ratei să crească din nou, ajungând la 1,53 nașteri vii/femeie.

*Sursa foto: eurostat.eu


Rata fertilității în România este mai mare decât media europeană și trece de 1,7.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.